Miten harrastaa

Pelin idea ja säännöt

Pelin ideana on lyödä palloa vuorotellen etuseinään. Pelaajat yrittävät juoksuttaa toisiaan ympäri kenttää ja lyödä  palloa niin vaikeisiin paikkoihin kaverille, ettei hän enää saisi palautettua palloa etuseinään ylä- ja alarajan väliin.

 • Racketball-sääntöjen erot squash-sääntöihin liittyvät vain syöttöön:
  • Pallo syötetään pompusta
  • Syöttö on oikein jos se osuu pellin yläpuolelle ja rajojen sisäpuolelle
  • Kakkossyöttö on käytössä seuraavissa virheellisissä syötöissä JOS vastustaja ei lyö palloa jolloin pallo onkin pelissä
   • Virheelliset syötöt
    • Jos palloa ei lyödä syötössä pompusta 
    • Syöttäjän jalkavirhe
    • Pallo ei osu syöttöruutuun
    • Pallo osuu takaseinään ennen osumaa vastaanottajan ruutuun - nikki-syöttö on kuitenkin oikea syöttö
  • Kakkossyötön virheestä tuomitaan piste vastustajalle

Ylhäällä kentän seinissä kiertää ylärajat, joiden yläpuolella pallo ei saa osua seinään. Etuseinässä alin viiva eli rima on alaraja, minkä alapuolelle pallo ei saa osua. Lattiassa olevat viivat ovat vain syöttöjä varten; syöttäjän toisen jalan on oltava pienessä syöttöruudussa ja syötön on tiputtava toisen puolen kenttäneljännekselle.

Pallo saa pompata lattiassa vain kerran. Suoraan ilmastakin saa ja kannattaa lyödä. Palloa saa lyödä etuseinään myös taka- ja sivuseinien kautta.

Pisteen saa, kun kaveri ei onnistu palauttamaan palloa etuseinään sääntöjen puitteissa. Pallon voittaja saa aina pisteen ja erä pelataan 11:een pisteeseen, kuitenkin vähintään kahden pisteen erolla. Racketball-ottelun voittaa se, joka voittaa ensin kaksi erää, eli paras kolmesta erästä.

Jos kaveri jää joko lyönnin tai liikkumisreitin eteen, saa lyöntivuorossa oleva pyytää letiä, jolloin kyseinen palloralli ja piste pelataan uudestaan. Jos tilanne on niin räikeä, ettei lyöntivuorossa oleva pelaaja voi
mitenkään lyödä osumatta kaveriin, saa hän siitä suoraan pisteen, eli stroken.

Välineet saat paikalliselta hallilta tai sivujemme kautta

Tecnifibre Tonic Fit  59 €
Tecnifibre 505 FIT  119 €
Tecnifibre pallotuubi 15 € (3 palloa)

Toimitusmaksu 7,90

Tilaukset lomakkeen kautta. Mainitse tilatessasi tuote, määrä, nimi, osoite, puh ja email.
 

Kurssit

Voit halutessasi tilata racketball-kursseja tai yksityistunteja täältä.

 

 

 

Racketballia voi harrastaa missä tahansa mistä löytyy squashkenttä. Kentän lisäksi tarvitset racketballiin mailan, pallon ja pelikaverin. Kun nämä ovat kasassa, voit nauttia maailman parhaasta liikuntamuodosta.
Ensimmäisillä kerroilla voit luultavasti lainata tai vuokrata välineet paikalliselta hallilta. Racketball-hallit yhteystietoineen löydät täältä.

Ensimmäisen kerran jälkeen et tarvitse enää muuta kuin motivaatiosi, mikä ottaa tilanteen pian haltuunsa.